DGS-Tuinen: uw veelzijdige hovenier, voor tuinaanleg, tuinontwerp, tuinonderhoud, tuinadvies en tuinrenovatie

achtertuin_dolfhoutman_dgstuinen

Maak een duurzame start met uw tuin

Duurzaam begint al bij het eerste contact over de tuin. Dat wil zeggen vanaf het allereerste moment dat we met u als opdrachtgever contact hebben over het tuinontwerp en later met de tuinaanleg. Want duurzaam betekent dat alles op elkaar afgestemd is en elk onderdeel moet kloppen. Duurzaam betekent dan niet alleen dat je bijvoorbeeld werkt met FSC gekeurd hout maar het betekent vooral, wat DGS betreft, dat je een tuin(ontwerp) maakt dat jarenlang mee gaat tegen zo laag mogelijke (onderhouds)kosten.

Minder kosten

Duurzaam groen is groen dat optimaal functioneert en waarbij de hoeveelheid onderhoud beperkt is door slimme ontwerp oplossingen. Waar mogelijk verwijderen we het onkruid handmatig of mechanisch maar nog meer streven we er naar beplantingsplannen te ontwikkelen waar het onkruid nauwelijks kans krijgt of geen storende factor meer is. Dat kan door uitgekiende beplantingsplannen waarbij we gaan voor een maximaal groen resultaat met: fraaie borders, bloem en sierwaarde, een sluitende bodembedekking, met als gevolg: minder onderhoud – minder arbeid – en uiteindelijk … minder kosten voor u!

Tuin en klimaat

De overtuiging van DGS is dat de mens niet zonder natuur, bloemen en planten kan en dat een goed ontworpen en aangelegde tuin mens en omgeving verrijkt en daardoor een structurele bijdrage levert aan ons leefmilieu en het klimaat.

Optimaal functionerend groen ongeacht of dat een tuin of een bedrijventerrein is, trekt insecten aan en andere dieren en levert een positieve bijdrage aan het klimaat door het afvangen van stof en CO2 en biedt mogelijkheden voor het bergen van regenwater. Dat vraagt natuurlijk wel om specifieke kennis. DGS heeft die kennis in huis en maakt: maatwerk ontwerpen en beplantingsplannen, onderhoudsabonnementen, beheerplannen voor scholen, bedrijven en andere instellingen.

Onze diensten

DGS tuinen adviseert, ontwerpt, begeleidt en voert uit.

Dat doen we graag en goed. Een persoonlijke benadering vinden we heel belangrijk want wederzijdse betrokkenheid bij zowel het creatieve voorbereidingsproces als bij de feitelijke uitvoering is de enige garantie voor een goed en uniek eindresultaat dat past! Na afloop evalueren we elk opgeleverd project.

Tuin- en landschapsontwerp

Een tuin- en landschapsontwerper vervaardigt de ontwerpen hij is nauw betrokken bij de uitvoering en begeleiding van het werk om te garanderen dat het werk wordt zoals het bedacht was.

Ecologisch

Natuurlijke beplantingen met een meer ecologische benadering behoren tot de specialiteit van DGS voor recreatieparken, campings en bedrijventerreinen maken we inrichtingsplannen welke gebaseerd zijn op ecologische principes. Dat vinden we een logische manier van werken om de terreinen optimaal aan te laten sluiten bij het landschap en de kosten te minimaliseren.

Meer weten?

Wij komen graag met u in contact. Bel voor een vrijblijvende afspraak:  06-55543859 of stuur een mail naar info@dgs-tuinen.nl.