Tuinaanleg Rotterdam - DGS Tuinen

Een mediterrane patio voor een kleine tuin.

Soms liggen er al een aantal uitgangspunten vast of zijn er zoveel vaste gegevens dat je het niet zozeer moet zoeken in ingewikkelde vormgeving maar een hele praktische inrichting met rechte lijnen. De kwaliteit van dit plan zit vooral in het functionele gebruik en de detaillering van het materiaal.

In dit geval is er sprake van een kleine rechthoekige tuin van 5 x 12 meter met een dieper liggende vlonder. Op het hogere gedeelte is een tuinkast aanwezig.

Houten vlonder

De inrichting van de tuin bestaat uit een hoger en een lager deel. Hoog en laag zijn verbonden met een houten vlonder waarvan de delen in de lengte richting gelegd zijn. Het hoogteverschil tussen hoog en laag wordt opgevangen door een zitmeubel. Dit meubel zorgt tevens voor een ruimtelijke opdeling. In het lager deel is het een zitbank op het hogere deel een ligbank met opberg ruimte.

Mediterrane sfeer

Het hogere deel is tevens een terras dat voldoende ruimte biedt aan een grote tafel. Vier Albizzia’s met heel fijn loof geven deze rechthoekige ruimte een mediterrane sfeer. Reeds aanwezig stenen zijn gebroken en verwerkt in een mozaik dat de mediterrane sfeer nog eens extra benadrukt.

De overgbleven plantstroken zijn beplant met grassoorten (Pennisetum alopecuroides ‘Compressum’) die garant staan voor een wollige uitstraling.