Bestrating Waalformaat - DGS-Tuinen

In het centrum van Rotterdam hebben we een kleine stadstuin aangelegd. Door de beperkte afmetingen van de tuin die ongeveer 6×11 meter zijn hebben we ook gekozen voor kleinschalige materialen met een ambachtelijke uitstraling.

Kijktuin

Het ontwerp voorziet in een aantal cirkelvormige figuren zodat de opdrachtgever die op de tweede etage woont ook van bovenaf kan genieten van deze kijktuin.

Stromenverband

We hebben gewerkt met een klinker in waalformaat welke in zogenaamd stromenverband hebben gelegd. Je spreekt over stromenverband als de klinkers die ten opzichte van elkaar in halfsteens verband liggen maar ‘meelopen’ met de lengte richting van het pad. De kantopsluiting bestaat uit een volledige rollaag. Geen kopse rollaag maar de breedte van een klinker. Kijk eens bij Tuinvisie voor fraaie tuinmaterialen.

Waalformaat

De klinkers zelf zijn onbezand en gemêleerd van kleur. De afscheiding bestaat uit een vuren lattenwerk dat een landelijk karakter heeft. Achterin de tuin zal op termijn bij voldoende budget een luxe tuinhuis geplaatst worden.

Kleine tuinen

Wij vinden het altijd een extra uitdaging om van relatief kleine tuinen iets leuks te maken. Het zijn altijd weer fantastische oppervlaktes waar je heel veel mee kunt. Het komt er dan wel op aan om de juiste materialen te gebruiken.

Informatie

Wil je meer informatie over de tuinaanleg van kleine tuinen? Bel ons dan of mail even, want we verstrekken gratis informatie en geven vrijblijvend een offerte. We denken natuurlijk wel mee met de wijze waarop en met welke materialen de tuin gemaakt wordt.

bloementuin_dolfhoutman_dgstuinenwaalformaat_dolfhoutman_dgstuinen