Tuinaanleg Rotterdam - DGS-Tuinen

Tuinaanleg Rotterdam

De aanleg van een tuin is een arbeidsintensieve aangelegenheid. Dat betekent dus ook dat de arbeidskosten in een tuin al snel zullen oplopen. Deze aardige bewoners in Rotterdam Ommoord konden geen kant meer op in hun tuin. Vandaar dat we besloten hebben tot tuinaanleg Rotterdam.

Klein Bieschbosch

Alles was overwoekerd – zoals ze het zelf noemde was het een Bieschbosch in het klein geworden. Er moesten dus zaken veranderd worden zeker sinds de komst van de kleine.

Tuinschets

HollandsZwartBont heeft een tuinschets gemaakt waar de bewoners zich in konden vinden. Het plan was om zoveel mogelijk materialen te hergebruiken. Dat gold voor het bestaande terras, de staptegels die in de tuin lagen en een deel van de bestaande beplanting.

Structuur

Het terras is met een meter uitgebreid dat hebben we gedaan met gebruikte tegels. Met de staptegels hebben we een grootgebaar gemaakt in de tuin. Van voor naar achter maken deze oude 6 cm. dikke betonplaten een cirkelvormige beweging die een zekere structuur aan de tuin geeft.

Hergebruik beplanting

De Sering, een kleine boom van zo’n vier meter, bleek helaas rot te zijn, die hebben we kunnen vervangen door een heuse appelboom. Achterin de tuin hebben we een plek vrij gehouden voor een toekomstige schuur.

De vaste planten welke wij van te voren handmatig hebben gerooid zijn allemaal weer gebruikt en toegepast als bodembedekker zodat het onkruid verwijderen beperkt blijft. Met beperkte middelen hebben we op deze manier toch een sympathieke leeftuin kunnen maken. Nu wachten op een zachte winter en soepel voorjaar zodat alles kan uitgroeien.

Meer weten? Stuur ons een mailtje voor meer informatie of het maken van een afspraak.