Tuinontwerp en tuinaanleg - DGS Tuinen

Tuinontwerp ‘Meander’ is gemaakt door het ontwerpbureau HollandsZwartBont. Het is een ontwerp voor een tuin met beperkte omvang. De tuin bevindt zich in Rotterdam Nesselanden. Opvallende kwaliteiten van tuin en omgeving zijn de ligging – de bewoners kijken uit op een volkstuincomplex dat veel groen heeft en een waar paradijs is voor veel vogels.

Talud omvormen

Standaard zijn de tuinen voorzien van een talud aan het einde van de tuin. Ongeveer anderhalve meter lager ligt een sloot die vanuit de woning niet te zien is. Bovendien is het talud praktisch gezien niet te gebruiken.

Zelf werkzaamheid

De bewoners hebben aan DGS gevraagd om al het houtwerk in de tuin uit te voeren. De rest van de werkzaamheden bestaande uit het aanbrengen van graszoden en beplanting zouden de bewoners zelf willen doen.

Multifunctionele vlonder

De meanderende vlonder verbindt voor en achterdeel van de tuin met elkaar. De vlonder is bovendien multifunctioneel, het dient als looppad, zitelement en architectonisch statement. Op slootniveau heeft DGS een tweede zitje aangebracht en een verticale tuin in combinatie met een lounge hoek.

Gazon als speelelement

Het gazon dient als speel- en ligweide. De dubbele glooiing in het gazon is zo gemaakt dat je er prima kunt liggen. De glooiingen vormen een leuk detail als speelaanleidingen voor de kleine.

Informatie

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op wij helpen u graag!

3D_tuinontwerp_dgstuinentuinaanleg_rotterdam_dgstuinenvlonder_dgstuinen