Vogelvriendelijke tuin - DGS-Tuinen

De eigenaar van deze negentiende eeuwse woning in Rotterdam-west liet het huis helemaal opknappen en wilde dat er ook voor de tuin een nieuw ontwerp gemaakt werd. Er moest zitgelegenheid zijn, maar ook voldoende groen komen en de tuin mocht een bepaalde losheid hebben.

Het bijzondere van dit project is dat er een enorme wilg staat in de tuin van de buren. Deze buurtuin is een soort bos geworden. In het ontwerp kozen we in overleg met de opdrachtgever ervoor om de tuin niet af te bakenen met een schutting, maar hem aan die kant open te laten. Er is wel een erfscheiding gemaakt in de vorm van een haag, maar visueel horen de tuinen bij elkaar. De vijver is aangelegd aan de voet van de boom. Er is gekozen voor grind als verharding.

Dit is een ideale vogeltuin geworden. De grote wilg en de nieuwe bomen die zijn aangeplant trekken vogels aan. Ook de haag is een goede beschermplaats voor vogels. Nu de eigenaar ze verwent met allerlei lekkere hapjes, zijn ze niet meer weg te slaan. Hij telde 25 soorten.