Bloementuin - DGS Tuinen

Tuinaanleg Rotterdam centrum

Tuinaanleg waarbij het draait om natuur en romantiek. Middenin de stad. Gebakken klinkers, gebogen lijnen en een weelderige fleurige beplanting welke ogenschijnlijk los gestrooid in de tuin zorgt voor een landelijk ongedwongen beeld op een oppervlakte van nog geen 50 m2.

Tuinaanleg Rotterdam centrum

Krap 50 m2. groot biedt deze groene oase plek aan een terras nabij de woning een gebogen verbindingspad weelderige bloemenborders en een tuinhuis dat er nu nog niet staat maar in de toekomst geplaatst gaat worden en de beëindiging van de tuin zal vormen.

Gebogen lijnen

De gebogen lijnen typeren deze kleine stadstuin. De verharding is in verschillende richtingen gelegd de gebogen streklagen volgend die elkaar snijden en kruisen. Al het straatwerk ligt in halfsteens verband maar omdat het met de lengte richting is gestraat noem je dat in vaktermen stromenverband. Een bestaande pruimenboom is behouden voor de aanleg; Prunus domestica ‘Rheine Claude’ en vormt het centrale punt waar omheen de bestrating loopt.

Kleinschalig

De maat van de tuin en het natuurlijke thema vragen om kleinschalig en fraai materiaal. Dat zie je terugkomen in de onbezande gebakken klinkers, het fijnmazige latwerk op de hekken en de plant- en bloemschakeringen in de tuin. Pasteltinten en gekozen materialen doen de tuinaanleg groter lijken.

Het tuinontwerp is gemaakt door A. Holzer.