Tuinaanleg Rotterdam - DGS Tuinen

Tuinaanleg Rotterdam Nesselanden

 

In deze kleine stadstuin van 5,40×11 meter in Rotterdam Nesselanden hebben we er voor gekozen om zoveel mogelijk uitzicht op de volkstuinen en het water bij de tuin te betrekken.

Tuinaanleg Rotterdam

Het talud aan het einde van de tuin maakte de tuin visueel ondiep bovendien was door de schuine helling dit gedeelte van de tuin onbruikbaar. Om deze reden hebben we gekozen voor een speel- en liggazon dat naar beneden glooit in twee golvende bewegingen en uitkomt op het lager gelegen houten lounge terras met verticale tuin.

Grondwerk en timmerwerkzaamheden

DGS heeft het grondwerk verricht inclusief alle timmerwerkzaamheden. De tuin hebben we verder onder profiel gebracht zodat de bewoners, die het zelf wilden afmaken, de graszoden konden leggen en de beplanting aanbrengen.

Multifunctionele vlonder

De vlonder is terras, verbindingspad en lounge gedeelte tegelijk. Het verbindingspad fungeert ook als zitelement op de plaats waar het gazon voor de tweede keer naar beneden ‘golft’. De golfbeweging komt terug in de rand van de vlonder. Deze opvallende ‘meander’ geeft de tuin een eigenzinnig karakter. ’s Avonds is deze rand aangelicht met led verlichting.

Vergrijzen

Al het hout dat we in de tuin hebben verwerkt zal vergrijzen dat scheelt veel onderhoudswerk maar belangrijker kleurt bij de rest van het hout dat in de schuur en schutting verwerkt is. Zo ontstaat er een geheel.

Het ontwerp is van HollandsZwartBont.