Hedera - DGS-Tuinen

tuinrenovatie Bergschenhoek

Tuinrenovatie in Bergschenhoek. Niet altijd is het nodig om alles maar op de schop te nemen. Vakmanschap betekent ook dat je kwaliteit kunt herkennen en weten wat je moet doen en vooral ook weten wat je moet laten!

Tuinrenovatie

Zo was dat ook met deze renovatieklus in Bergschenhoek een tuin, aangelegd rond het jaar 2000, bestaande uit eigenwijs gevormde buxushagen welke als een soort barokke Broderien door de tuin slingeren en de tuin opdelen in een groot terras, een besloten zitje, een middenpunt en een pad naar buiten.

Beplantingsvoorstel

Het accent van de renovatie lag op het herzien van de beplanting met een nieuw beplantingsvoorstel.

De bewoners zijn dol op de zogenaamde Riviera Maison stijl en het verzoek was deze stijl door te voeren in de beplanting.

Vooraf heeft er grondbewerking plaats gevonden en hebben we de enorme hedera helix flink ingesnoeid. Hoewel Hedera helix (klimop) momenteel erg populair is raden wij aan vooral ook eens andere soorten te proberen die, waarvan ik vind, dat ze heel vaak mooier zijn. Een goed voorbeeld in dit verband is Hedera colchica.

Bodem

De grond heeft een dichtgeslagen structuur en is gemengd met een flinke hoeveelheid compost. Compost zorgt er voor dat de kleideeltjes niet alleen aan elkaar maar zich ook aan de compost binden waardoor de plaatstructuur veranderd in een kruimelstructuur en dus beter door wortelbaar wordt.

Service

Een beplantingsplan heeft gediend als basis voor de renovatie. Nu maar wachten op het resultaat want de beplanting is aangebracht op een van de warmste dagen in het jaar. De tuin is goed nat gehouden. Mochten er planten onverhoopt toch dood zijn gegaan dan vervangen we die natuurlijk.