Bloemen - DGS-Tuinen

Terrasplant van het jaar

Niet voor niets werd de Lantuna uitgeroepen tot terrasplant van 2014. Het is een uitbundige groeier en vrolijke bloeier, met bloemen in zachte tinten die bij elke tuin passen.

Voorjaarsbollen

Misschien heb je in de herfst voorjaarsbollen geplant en kun je nu dus al genieten van bloeiende narcissen, blauwe  druifjes, krokussen en tulpen. Maar er zijn ook nog zomerbollen die bloeien van juli tot en met oktober. Deze kun je vanaf april gaan planten.

Zomerbollen als Abessijnse gladiool, ananasplant, geluksklaver, haaklelie, dahlia, lelie, gladiool en tuingloxinia zijn geschikt om in de tuin of in een pot te planten.

Geef ruimte

In de border kunnen de bloembollen tussen de andere planten gezet worden, maar geef ze wel de ruimte om zich te kunnen ontwikkelen. Plant zomerbollen niet te diep en met de punt naar boven, want hieruit groeit de bloemstengel. Bij bloembollen planten lees je precies hoe je ze in de grond zet.

In pot: geef zodra ze lekker aan de groei zijn iedere 14 dagen vloeibare bemesting. Dit kan zo in de gieter, tegelijkertijd met het water geven.